Dart nieuws

Dart nieuws oktober 2021

Hallo iedereen,

Nu ik dit typ besef ik dat het alweer 1,5 jaar geleden is dat we voor het laatst gedart hebben. Wat is er veel gebeurd in de tussentijd. Corona …. ik kende het alleen van een biermerk, maar wat heeft het een impact gehad in de wereld. Ik ga er niet te veel over uitweiden, want dat is tenslotte al genoeg gedaan. Gelukkig gaan we langzamerhand beetje bij beetje terug naar het oude leventje, althans laten we dat hopen!!! Hopelijk kunnen we komende winter weer een potje darten en kunnen er andere activiteiten ook weer doorgaan vinden bij de KPV.

Dart seizoen 2021/2022

Persoonlijk ben ik weer blij dat er de komende winter maanden weer activiteiten gaan plaatsvinden. Al enkele jaren zijn we weer aan het darten en het blijkt gezien de aanmeldingen een schot in de roos te zijn. Er hebben zich 15 darters opgegeven die gaan strijden om de prestigieuze titel van dart koning van de KDV/KPV een jaar lang. Een ding is zeker een nieuwe dart koning gaan we zeker krijgen, helaas door privé omstandigheden moet Dick Lissenburg verstek laten gaan. Wel blijft hij de standenlijsten bijhouden, daarvoor mijn hartelijke dank Dick!!! Ook mogen we weer 2 nieuwe darters verwelkomen en 1 herintreder: Welkom Michel Smits, Ger Simons en een oude bekende Johan v/d Ven. Johan de Boer heeft zich toch bedacht en heeft bedankt.

Spelregels seizoen 2021/2022

Veel gaat er niet veranderen we spelen Tac-Tics en 501. Weet je niet hoe Tac-Tics werkt. Ik leg het je graag uit!

Het wel en wee rond de dart wedstrijden!!!

Er zijn 12 dart avonden ingepland. Je speelt 28 dart partijen. Dus je speelt 2 of 3 dart partijen per avond. Kan je een keer niet, dan weet je dus dat je op een andere avond meer partijen moet darten. Houd dit zelf in gaten!!!! (belangrijk heren).                              

Dus na 6 dart avonden moet je ongeveer op de helft zijn en eigenlijk het liefst over de helft. Ik houd van een eerlijke competitie en dan is het leuk dat iedereen kan zien hoe het er bij staat dus is het van essentieel belang dat de gespeelde wedstrijden gelijk opgaan.

Bij het spel 501 telt men de punten zelf op. De scheidsrechter ziet toe dat dit goed gebeurd. Je geeft de punten door en de scheidsrechter noteert de punten op de computer. Na de wedstrijd schrijft de scheidsrechter de uitslag in het uitslagen boek. Ook noteert men de scheidsrechter op het dart formulier dit kan bij een eventuele reclamering van toepassing komen. Bij Tac-Tics vermeld je ook de uitslag op het dart formulier.

 Prijzen!!!

Er worden 4 prijzen verdeeld: uiteraard de nummers 1-2-3 en de zogenaamde poedelprijs, deze is voor diegene die 1 na laatste wordt.

Het clubhuis is open vanaf 20.00 uur. Voor diegene(n) die bardienst draait, is het van belang om dan ook daadwerkelijk aanwezig te zijn!

De wedstrijden beginnen om 20.45 uur en eindigen rond 23.30 uur!!!

Data dart avonden:

 8 oktober – 22 oktober – 5 november – 26 november – 3 december en 17 december.

14 januari – 4 februari – 11 februari – 18 februari – 11 maart en 25 maart.

Afmelden op de dart app en graag op tijd!

Ook op deze avonden gelden de huidige corona maatregelen!

Bij twijfel doe een corona zelftest!!!

Verder wenst de dart commissie iedereen een sportief en een vooral gezellig dart seizoen toe!!!

Nog even dit, zorg dat je materiaal up to date is!!!

Met vriendelijke groet,

De dart commissie

Dick en Edwin

Reacties zijn gesloten.